De basis voor een goede gezondheid ligt in de voeding. Zo ook bij het paard. Veel klachten kunnen worden voorkomen, maar ook worden opgelost, door goede voeding.

Als natuurgeneeskundige en ervaringsdeskundige, krijgt Sandy dan ook vaak  de vraag wat de beste voeding is voor een paard.

Een paard is van oorsprong een steppedier dat kleine hoeveelheden eet gedurende een groot aantal uren per dag. Waar het op de steppe vooral grassen, kruiden, boombast en kleine hoeveelheden andere gewassen eet, hebben wij niet de kans om onze paarden op steppes te laten grazen waar de beplanting zodanig gevarieerd is dat de paarden zichzelf gezond kunnen houden.

Een veel geziene nabootsing van deze vroegere situatie, waar het spijsverteringssysteem en de stofwisseling van paarden nog steeds op gemaakt is,  is weidegang en het voeren van hooi.
Naast het feit dat het natuurlijk om diverse andere redenen goed is voor paarden om weidegang en veel hooi te krijgen, lopen we nog steeds tegen een te eenzijdige voeding aan. Waar nog bij komt kijken dat er in de winter natuurlijk weinig groeit en paarden daardoor niet de juiste kruiden binnen krijgen waardoor ze in disbalans kunnen raken.

Het advies luidt dan ook er voor te zorgen dat jouw paard een groot aantal uren per dag een kleine hoeveelheid ruwvoer binnen krijgt.
Voor hooi geldt dat er tegenwoordig veel slowfeeders op de markt zijn, zoals hooinetten met zeer fijne mazen, die ervoor zorgen dat het paard lang met zijn hooi doet en aldus ook minder hooi binnen krijgt. Ook andere soorten ruwvoer (stro, lucerne, geweekte bietenpulp) zijn geschikt, hierbij is variatie belangrijk.
Dit vullen we, voor een optimale gezondheid, aan met een kruidenmix (Ursonne Premium van het merk Dr. Schaette) die gebaseerd is op wat paarden vroeger op de steppen aten. In deze kruidenmix zitten veel essentiële, natuurlijke en goed opneembare vitaminen, mineralen en spoorelementen.

Deze manier van voeren zorgt ervoor dat talloze klachten voorkomen of genezen kunnen worden. Dit heeft de praktijk ruimschoots bewezen.

Wil je voor jouw paard ook voedingsadvies op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Wil je de kruidenmix meteen bestellen? Kijk dan in onze webshop:
www.equilogicshop.nl