Natuurgeneeskundig consult

Heeft uw paard of pony fysieke, mentale of emotionele problemen dan kunt u bij Equilogic een natuurgeneeskundig consult aanvragen.

Met reeds 14 jaar ervaring als natuurgeneeskundig therapeut voor paarden en pony's is Sandy van den Goorbergh de persoon bij uitstek om uw dier weer in optimale conditie te krijgen. In bezit van het HBO diploma tot natuurgeneeskundig veterinair en een aantal vakken in de reguliere diergeneeskunde gevolgd te hebben (universiteit van Antwerpen) kan zij u van deskundig advies voorzien omtrent de gezondheid en/of het herstel van uw geliefde viervoeter.

Er wordt tijdens een consult ingezoomd op de totale gezondheid van uw paard en de eventuele dieper liggende oorza(a)k(en) van ongemakken, hetzij van lichamelijke of van psychische aard, worden opgespoord.

Eventueel te adviseren middelen ondersteunen de natuurlijke geneeskracht van het lichaam en/of de geest waardoor uw paard uiteindelijk minder snel weer uit balans zal raken. Ook krijgt u leef- en omgangsadviezen voor uw paard, waardoor het welzijn verbeterd zal worden.
Het komt regelmatig voor dat Sandy doorverwijst naar een fysiotherapeut, osteopaat, masseur, tandarts of zadelmaker. Net wat er nodig is.

Het voorkomen van disbalans en ongemak speelt een grote rol binnen de natuurgeneeskunde. U kunt dan ook tevens voor adviezen omtrent preventie terecht bij Equilogic. Door te zorgen dat uw paard´lekker in zijn vel zit´ zal het gezonder blijven en een hoger niveau van welzijn ervaren!

Natuurgeneeskunde kan tevens een waardevolle aanvulling en zijn op de behandeling van uw reguliere dierenarts. Wij werken graag samen met uw dierenarts indien u dit wenst.

Om meer te weten te komen over therapieën die, al dan niet in combinatie met elkaar, toegepast kunnen worden klik hier.

U kunt met uw paard op consult komen in de praktijk of wij kunnen naar u toe komen. Wij werken alleen op afspraak.

Rekent u voor een eerste consult op 1 tot 1,5 uur. Er zullen veel vragen gesteld worden over de gezondheid, het gedrag, leefpatroon, voeding, de ziektegeschiedenis enzovoorts. Dit gebeurt in alle rust.

Wilt u weten of voor uw dier een consult van nut kan zijn, wilt u een afspraak maken of heeft u andere vragen, neemt u dan even contact op.