Rijden

Als de ruiter correct rijdt, zal het paard correct lopen!

Lichtheid en verfijnd rijden staan bij Equilogic voorop, evenals het geschikt maken van het paardenlichaam om op de correcte manier een ruiter te dragen.

Door middel van de oefeningen van het klassieke gymnasium (de hogere dressuuroefeningen) wordt het paard verzamelder, soepeler en rechtgerichter gemaakt, waardoor het meer in balans is mèt een ruiter op zijn rug.

Er wordt veel gewerkt aan de zit en de hulpgeving.
De zit behoort het paard zo min mogelijk te storen waardoor het paard zijn balans kan behouden en biomechanisch correct kan bewegen ook al zit er iemand op zijn rug.
Er wordt gewerkt aan een verfijnde reactie van het paard op de hulpen waardoor lichtheid ontstaat en geen kracht gebruikt hoeft te worden richting het paard. Dit wordt voornamelijk bereikt met beloning.

Er wordt geen gebruik gemaakt van 'hulp' middelen zoals sporen en scherpe bitten, deze zorgen doorgaans voor lichtheid bij de ruiter, maar juist niet bij het paard!

Een bit is in veel gevallen voor het paard storend en overbodig en we streven dan ook naar een bitloze optoming. Echter bij deskundig gebruik kan een dubbelgebroken bit of een dubbele optoming (zachte kaptoom + dubbelgebroken bit) zeker toegevoegde waarde hebben. Het hangt geheel af van zowel het paard als de ruiter. Natuurlijk kan Sandy hierin adviseren en begeleiden.

Ook als u nog niets weet van het trainen van paarden of misschien nog niet kunt rijden, kunt u bij Equilogic een goede start maken. Tevens is er de mogelijkheid tot specifieke zitlessen.


 

 

 
share this item
facebook googleplus linkedin rss twitter youtube