Grondwerk

Equilogic Equilogic

Bij Equilogic zijn er mogelijkheden voor lessen in grondwerk aan de hand en grondwerk in vrijheid.

Zoals bij alles staat het welzijn van het paard voorop en wordt ernaar gestreefd om alles op een voor het paard logische manier te doen. Wij passen onze communicatie aan aan het paard, wat ervoor zorgt dat het paard snel begrijpt wat wij van hem willen. Wat het paard plezierig vindt wordt in acht genomen en we streven naar wederzijdse communicatie in plaats van het paard onze wil op te leggen.

Er wordt niet gewerkt met (wijken voor)druk en er wordt gewerkt zonder te straffen (met uitzondering van onveilige situaties) waardoor al snel lichtheid ontstaat. Lichaamstaal speelt een cruciale rol waardoor het paard snel dingen begrijpt en een zeer verfijnde communicatie ontstaat.

Hoe moet een paard weten dat hij het goed doet als hem dat niet getoond wordt? En waarom zou hij de actie dan herhalen?
Door op het juiste moment te belonen (motiveren) zal het paard al snel begrijpen wat er van hem/haar verlangd wordt en dit herhalen of nog beter gaan uitvoeren. 

Niet alleen de communicatie is van belang maar ook de aard van de oefeningen. We maken gebruik van oefeningen die zowel voor het lichaam als voor de geest van het paard goed zijn, en bovendien leuk om te doen voor paard èn trainer!

Denk hierbij aan de oefeningen van het klassieke gymnasium die ervoor dienen om het paard soepel, sterk en rechtgericht te maken. Bijvoorbeeld schouderbinnenwaarts, travers, appuyer en correct achterwaarts.
Maar ook conditietraining is natuurlijk van belang voor een blij en gespierd paard. Denk hierbij aan overgangen en galopwerk.
Veel paarden vinden het erg leuk om met een bal te spelen of andere spelletjes te doen. 

Er gaat een wereld open voor wie nog geen grondwerk met zijn paard deed!

Voor voorbeelden, zie de volgende filmpjes:
Grondwerk aan de hand:
https://www.youtube.com/watch?v=6_7iya8k9cM
Grondwerk in vrijheid:
https://www.youtube.com/watch?v=6PX98_U8GSE

 

 

share this item
facebook googleplus linkedin rss twitter youtube