Bij Equilogic staat het welzijn van het paard altijd op de eerste plaats!

Waarom de naam Equilogic?
Equi = met betrekking op het paard
Logic =logisch
Omdat de training op een voor het paard logische manier plaatsvindt de naam Equilogic.

Equilogic heeft een missie, namelijk mensen meer kennis bijbrengen over paardvriendelijke training!

De training is gebaseerd op de instinctieve reacties van het paard, lichaamstaal en beloning. Door beloning wordt het paard gemotiveerd om mee te denken met de training, initiatief te nemen en het leert dientengevolge sneller. Er wordt gewerkt aan wederzijdse communicatie en vertrouwen, evenals het lichaamsbewustzijn en de atletische vermogens.
 
Voor iedere combinatie is de aanpak anders, afhankelijk van wat nodig is voor het paard, de trainer of misschien zelfs de betreffende dag of situatie.
Er wordt gebruik gemaakt van: 
  • Grondwerk in vrijheid
  • Grondwerk aan de hand
  • Rijden
En verder komt ook eventueel spel en TTEAM (Linda Tellington Jones), massage of lichaamswerk aan bod.

Een belangrijke plaats nemen de oefeningen van het klassieke Gymnasium in, zowel bij het grondwerk aan de hand en in vrijheid, als tijdens  het rijden. Echter er wordt alleen met zachte hulpmiddelen gewerkt en bij voorkeur bitloos. Er wordt geen druk op het paard gezet, noch fysiek noch mentaal noch energetisch. 
Hierdoor worden de paarden fijngevoelig waardoor ultieme lichtheid ontstaat.

Belangrijk is dat de training zowel het paard als de trainer plezier bezorgen en dat het paard zich na de training prettiger voelt dan voor de training (omdat het losser in zijn lijf is). Doordat er naar het paard geluisterd wordt en het paard gemotiveerd wordt om initiatief te nemen, worden grenzen verlegd maar er wordt nooit iets geforceerd. Er wordt samengewerkt!

Naast de HBO opleiding tot natuurgeneeskundig veterinair waarbij TTEAM, biomechanica, fysiotherapie en lichaamswerk uitgebreid aan bod zijn gekomen, heeft Sandy diverse grondwerk en loswerk cursussen gevolgd volgens de methode Hempfling, Emiel Voest (Freestyle), de Pluvinel en rechtrichten. Als sinds 2008 traint zij bij en met Josepha Guillaume, de grondlegster van de Equus Universalis™ Rijkunst.
Sinds een aantal jaren heeft Sandy rijles van Leandra Theunissen, Osteopathe en zeer verdienstelijk amazone tot en met Z2 niveau. "Biomechanisch correct rijden" is hier het devies.

Sandy is na het volgen van de opleiding tot Equus Universalis™ instructeur, sinds 2014 in het bezit van het officiële diploma “Equus Universalis™ instructor”.

Momenteel heeft zij 6x per jaar les van Helmut Oberhauser, Bereiter van de Spaanse Rijschool in Wenen. Deze lessen bevallen zo goed dat ze hier voorlopig mee doorgaat.